Ajankohtaista

Hääkakkublogi

Hääkakku mansikkaa ja vadelmaa

Kuten kuvasta ja otsikosta voi päätellä, valikoitui hääkakuksemme tiukkojen makutestien jälkeen lopulta se perinteistäkin perinteisempi mansikkakermakakku. Herkkua oli ja vieraille maistui aina viimeistä palaa myöten. En ihmettele yhtään, että raikas mansikkakakku on myös Huovisen Leipomon kondiittorin suosikki. Kesä ja ihanat tuoreet mansikat, ne vaan kuuluu yhteen!

Eräs vieraistamme tosin sattui olemaan mansikoille allerginen, ja kutsuttujen joukossa oli myös keliaakikkoja ja vegaaneja, joiden ruokavalioon ei siis kuulu mitään eläinperäistä. Ehdin jo pelätä, ettei kaikille sopivaa kakkua ole olemassakaan. Onneksi Huovisen valikoimasta löytyi aivan erityinen gluteeniton, munaton ja maidoton vadelma karoliinakakku, jolla myös erityisruokavaliota noudattavat saattoivat huoletta herkutella.

Kiireisellä hääviikolla ja varsinkin itse juhlapäivänä osasi todellakin arvostaa palvelun helppoutta ja vaivattomuutta. Huovisen Leipomosta saa esimerkiksi kotiinkuljetuksen Oulun alueelle ja kakun mukana tulee myös kakkuteline, joka vain pitää muistaa häiden jälkeen palauttaa.

Entä tiesittekö, että jos haluaa juhlapöytäänsä Huovisen Leipomon valmiin kakun ilman erityistoiveita, voi tilauksen tehdä puhelinsoitolla vain viikkoa ennen juhlia? Yksilöllisen kakun suunnittelua varten kannattaa tietenkin varata Maikkulan myymälästä aika kondiittorin juttusille jo kuukautta ennen juhlapäivää.

Lopuksi tämä tuore rouva haluaisi antaa tuleville morsiamille ja sulhasille vielä yhden tärkeän neuvon: Nauttikaa järjestelyistä ja hääpäivästä täysillä, sillä häähuumassa aika kuluu siivillä!

(Teksti: Tiina Reponen ja kuva Ville Pohjonen)

← Takaisin