Ajankohtaista

Hääkakkublogi

Unelmien hääkakku löytyy maistelemalla

Ensin oli kysymys, ja siihen myöntävä vastaus. Pian sen jälkeen alkoi haaveilu, suunnittelu ja unelmointi, Pinterestin selaus ja hääblogimaailmaan uppoutuminen. Nyt elokuun morsian on jo tuore rouva, joka muistelee häitään ja niiden järjestelyjä – hääkakkua unohtamatta.

”Hääkakkuprojekti alkoi keväällä Huovisen Leipomon kakkujen maistelutapahtumasta, jossa pääsi kätevästi kerralla maistamaan useaa erilaista kakkua aina juustokakuista kermakakkuihin. Kakussa ulkonäköäkin tärkeämpää on mielestäni maku, joten uskon unelmien kakun löytyvän parhaiten maistelemalla. Voin tosin paljastaa, että ei ole helppoa valita suosikkiaan, kun samalle lautaselle saa palan niin suklaista, marjaista kuin marenkistakin unelmaa!

Maistelutapahtumassa paikalla oli myös pari Huovisen Leipomon kondiittoria, jotka loihtivat valmiin kakkuvalikoiman lisäksi myös hääparin toiveiden mukaan toteutettuja yksilöllisiä kakkuja. Pienen porinatuokion jälkeen innostuimme sulhasen kanssa erityisesti raikkaasta ja marjaisasta, valmiita kakkumalleja yhdistelevästä kakusta. Voisiko meidän kakussa olla vaikkapa mustikkaa tai puolukkamoussea?

Varasin vielä kuukautta ennen häitä Maikkulan myymälään suunnitteluajan, ja kävimme kondiittorin kanssa kattavasti läpi, miten toiveemme kannattaisi toteuttaa. Myös juhlaväen allergiat ja erityisruokavaliot asettivat omat vaatimuksensa kakulle. Esimerkiksi valkosuklaata ei saa laktoosittomana, joten valkosuklaakakku jäi saman tien pois laskuista. Halusimme, että jokaiselle on tarjolla reilusti hyvännäköistä ja –makuista kakkua pienten erillisten leivosten sijaan.

Suunnittelutuokion jälkeen mukaan lähti vielä pari maistiaista, yksi perinteisempi ja toinen aivan erilainen pala. Arvaatteko, minkälaiseen Huovisen Leipomon kakkuun lopulta päädyimme? Makuhan sen ratkaisi!”

(Teksti: Tiina Reponen ja kuva Ville Pohjonen)

← Takaisin