Ajankohtaista

Hääkakkublogi, 2017

MARJAINEN MARENKIKAKKU IHASTUTTI HÄÄVIERAAT

”Se on meidän! pikku Myy huudahti ja hyppäsi istumaan pannukakun päälle.”
– Tove Jansson / Vaarallinen juhannus

Monet käyttävät valtavasti aikaa pienten hääyksityiskohtien hiomiseen. Omia häitämme järjestäessäni mietin, mitä itse muistan ystävieni häistä. Plaseerauskorttien värillä tai servettien materiaalilla ei loppujen lopuksi ole merkitystä, sillä juhlista mieleen painuvat erityisesti herkulliset syötävät sekä rento tunnelma.

Jos kuitenkin haluaa erityisesti panostaa johonkin, niin ehdottomasti hääkakkuun. Kauniin hääkakun leikkaaminen on juhlan yksi kuvatuimpia hetkiä. Kakkuvalinnassa päädyimme metsämarjamarenkikakkuun, joka herätti suurta ihastusta myös juhlaväessä. Kesäisen raikkaassa kakussa yhdistyivät myös meidän molempien suosikkielementit: muropohja, juustokakkumaisuus sekä ihanan marjaisa maku. Eikä vieraillakaan tuntunut olevan valittamista – hääkakku upposi herkuttelijoihin viimeistä palaa myöten ja sitä kehuttiin monessa käänteessä.

Jotta juhlapari saa nauttia rennosti hääpäivästä, kannattaa mahdollisimman moni asia ulkoistaa ammattilaisille. Järjestäjän näkökulmasta meitä helpotti Huovisen leipomon vaivaton toimituspalvelu, joka kuljetti sekä hääkakut että kakkutelineen hääpäivänä juhlapaikalle. Olimme ilahtuneita myös siitä, että leipomo osasi ottaa huomioon erityisruokavalioiset sekä allergikot, joille loihdittiin omat Karoliinakakut.

Hääkakkuun liittyy monia legendoja ja perinteitä. Yksi traditio on pakastaa hääkakun ylin kerros tuomaan onnea tuleviin hääpäiviin. Meillä kakkua ei jäänyt pakkaseen asti, joten toivottavasti hääkakkumme pysyy Huovisen valikoimissa vielä pitkään – näin saamme nauttia jatkossakin ihanan juhlapäivämme makuelämyksistä.

Teksti: Mari Kellokumpu
Kuvat: Valokuvaaja Petteri Löppönen, www.petterilopponen.com

← Takaisin