HUOVISEN LEIPOMO – JOHAN ON KEKKERIT

Huovisen Leipomo on oululainen perinneleipomo, joka on kutkuttanut asiakkaidemme makuhermoja jo vuodesta 1939. Meillä leipurien ja kondiittorien kädentaitoja sekä tuotteiden ensiluokkaista makua ja laatua on pidetty korkeassa arvossa jo vuosikymmenten ajan. Tuoteperheeseemme kuuluvat perinteikkäät ruokaleivät, maukkaat kahvileivät, korkealaatuiset konditoriatuotteet sekä pitkälle kehitetyt suolaiset tuotteet.

Pääasiallisena asiakasryhmänä ovat yritysasiakkaat, kuten vähittäistavarakaupat, erilaiset laitokset sekä kahviot. Kasvavana asiakasryhmänä ovat yksityisasiakkaat, jotka asioivat pääasiassa leipomon omissa myymälöissä.  

Huovisen Leipomon toiminta on laajentunut vuosikymmenien saatossa. Lähes 70 vuotta leipomotoimintaa pyöritettiin Kastellin keltaisessa talossa, jossa sijaitsi tuotanto- ja toimistotilat sekä leipomon oma myymälä. Keskustassa Rautatienkadulla toimi jo alkuvuosina pieni myymälä-kahvio, joka suljettiin kuitenkin muutama vuosi sitten.

Asiakaskunnan laajetessa ja tilojen käydessä ahtaaksi Huovinen muutti isompiin toimitiloihin Maikkulaan 2009. Maikkulan toimitiloihin siirrettiin tuotanto- ja toimistotilat. Leipomon yhteyteen perustettiin kolmas myymälä, ns. tehtaanmyymälä.

Panostaminen laadukkaisiin ja tuoreisiin gluteenittomiin tuotteisiin tarkoitti omien gluteenittomien toimitilojen rakentamista. Kastellin entiset leipomotilat saneerattiin 2010 pieneksi gluteenittomaksi leipomoksi, jolloin tuotteille saatiin omat tuotanto- ja varastotilat.

Leipomotoiminta laajeni jälleen, kun Huovinen alkoi tehdä yhteistyötä Kurkelan rieskaleipomon kanssa. Tästä vuoksi Limingantulliin perustettiin rieskaleipomo, jossa valmistetaan Huovisen peruna- ja kaurarieskat. Syksyllä 2012 perustettiin jälleen uusi myymälä-kahvio aivan rieskaleipomon kupeeseen Limingantulliin. Tässä uusimmassa myymälässä, Isossa-Ilmarissa, on noin 70 asiakaspaikkaa. Isossa-Ilmarissa on arkisin tarjolla runsas lounasbuffet ja kahvilassa on mainiot erikoiskahvi vaihtoehdot.

Viimeisimpänä muutoksena, vuonna 2015, Puolangan Leipomo siirrettiin Kainuusta Maikkulan toimitiloihin. Tämän uudistuksen myötä nyt myös oululaiset saavat nauttia päivittäin perinteiseen taikinajuureen valmistetuista ruisleivistä, jotka paistetaan meheviksi kiviarinauunissa.

Huovisen Leipomolle myönnettiin Euroopan aluekehitysrahaston tukiraha, josta voit lukea lisää alla olevasta linkistä:

Euroopan_aluekehitysrahaston_tukiraha