Ajankohtaista

Ilmarinkadun lounas vko 49

ILMARINKADUN LOUNAS ARKISIN KLO 10.30-13.30

Keittolounas 8,30 € (lohikeitto 9,50 €)
Buffet lounas 10,90 €

 

TIISTAI

Kurpitsakeittoa (L, G)

Thai-currykanaa ja riisiä (M,G)

 

 

KESKIVIIKKO

Makkarakeittoa (M,G)

Lindströminpihvejä ja perunamuusia (L)

 

 

TORSTAI

Kermaista lohikeittoa (L, G)

Kebabia tomaattikastikkeessa ja riisiä (M,G)

 

 

PERJANTAI

Mausteista kikhernekeittoa (M, G)

Rapeaa kanaa, ranskalaisia ja chipotle-dippiä (L)

 

Tervetuloa herkkuostoksille

Olemme edelleen avoinna!

Kaikki tuotteet myydään mukaan.

Kastelli 7-17

Ilmarinkatu 7.30-16 (la 9-14)

Maikkula 9-15.30

 

Poikkeusolojen vuoksi Ilmarinkadun lounas on tauolla 8.3-18.4.2021

Hääkakkublogi, 2017

MARJAINEN MARENKIKAKKU IHASTUTTI HÄÄVIERAAT

”Se on meidän! pikku Myy huudahti ja hyppäsi istumaan pannukakun päälle.”
– Tove Jansson / Vaarallinen juhannus

Monet käyttävät valtavasti aikaa pienten hääyksityiskohtien hiomiseen. Omia häitämme järjestäessäni mietin, mitä itse muistan ystävieni häistä. Plaseerauskorttien värillä tai servettien materiaalilla ei loppujen lopuksi ole merkitystä, sillä juhlista mieleen painuvat erityisesti herkulliset syötävät sekä rento tunnelma.

Jos kuitenkin haluaa erityisesti panostaa johonkin, niin ehdottomasti hääkakkuun. Kauniin hääkakun leikkaaminen on juhlan yksi kuvatuimpia hetkiä. Kakkuvalinnassa päädyimme metsämarjamarenkikakkuun, joka herätti suurta ihastusta myös juhlaväessä. Kesäisen raikkaassa kakussa yhdistyivät myös meidän molempien suosikkielementit: muropohja, juustokakkumaisuus sekä ihanan marjaisa maku. Eikä vieraillakaan tuntunut olevan valittamista – hääkakku upposi herkuttelijoihin viimeistä palaa myöten ja sitä kehuttiin monessa käänteessä.

Jotta juhlapari saa nauttia rennosti hääpäivästä, kannattaa mahdollisimman moni asia ulkoistaa ammattilaisille. Järjestäjän näkökulmasta meitä helpotti Huovisen leipomon vaivaton toimituspalvelu, joka kuljetti sekä hääkakut että kakkutelineen hääpäivänä juhlapaikalle. Olimme ilahtuneita myös siitä, että leipomo osasi ottaa huomioon erityisruokavalioiset sekä allergikot, joille loihdittiin omat Karoliinakakut.

Hääkakkuun liittyy monia legendoja ja perinteitä. Yksi traditio on pakastaa hääkakun ylin kerros tuomaan onnea tuleviin hääpäiviin. Meillä kakkua ei jäänyt pakkaseen asti, joten toivottavasti hääkakkumme pysyy Huovisen valikoimissa vielä pitkään – näin saamme nauttia jatkossakin ihanan juhlapäivämme makuelämyksistä.

Teksti: Mari Kellokumpu
Kuvat: Valokuvaaja Petteri Löppönen, www.petterilopponen.com

Hääkakkublogi, 2017

MARIN JA VILIN HÄÄKAKUSSA MAISTUU KESÄ

Syreenit kukkivat, ja eletään kesähäiden aikaa. Kirkko on varattu jo vuosi sitten, hääpuvut odottavat valmiina ompelimossa, sormukset ovat kaiverrettavina ja pitopalvelun kanssa tarjoilut sovittu.

Jos hääkakku on vielä tilaamatta, suunnitteluprosessi kannattaa aloittaa muutamaa kuukautta ennen juhlapäivää tilaamalla Huovisen leipomosta kakkujen maistelurasia. Rasiassa on viisi erilaista kakkupalaa. Kun jonkinlainen suosikki on löytynyt, kondiittorin kanssa sovitaan tapaaminen, jossa voi jutella kakun muodosta, täytteistä, asettelusta ja koristeista.

Kuinka monta vierasta on tulossa? Tuleeko hääkakku tornin vai spiraalin muotoon? Minkäväristä kermavaahtoa kakun päälle tulee? Onko aluslautanen kullan- vai hopeanvärinen? Kakku voidaan räätälöidä yksilöllisesti hääparin toiveiden mukaan.

Elokuussa häitään viettävät Mari Aarni ja Vili Kellokumpu kävivät Huovisella maistelemassa kakkuja kondiittori Laura Ruotsalaisen opastuksella.

”Kakut olivat tosi herkullisia. Olimme käyneet aiemmin keväällä kakkubuffetissa, joten meillä oli jo vähän käsitystä siitä, minkälaisen kakun haluamme häihimme”, Mari ja Vili kertovat.

Tämän kesän suosituimpia hääkakkuja ovat olleet mansikkakermakakku ja metsämarjamarenkikakku. Aiempina vuosina hillityt koristeet ovat olleet suosittuja, mutta tämän kesän hittejä ovat olleet runsaat marjakoristeet. Hääkakun suunnitteluun käytetään nyt enemmän aikaa, ja kakuista halutaan persoonallisia.

Marin ja Vilin hääpäivän menu on kesäinen ja sisältää pohjoisia makuja.

”Haluamme, että myös hääkakkumme sopii teemaan, joten päädyimme raikkaaseen metsämarjamarenkikakkuun. Kakku tulee kondiittorin suositusten mukaan spiraalin muotoon.”

Hääkakku kannattaa tilata viimeistään kahta viikkoa ennen juhlapäivää, etenkin jos kakkuun tulee erikoisraaka-aineita. Esimerkiksi mansikkajuustokakun saa gluteenittomana ja laktoosittomana, ja Karoliinakakku soveltuu myös vegaaneille sekä gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Olemme tilanneet kakkuja Huoviselta muihinkin juhliimme, joten oli helppo käyttää tuttua ja luotettavaa toimittajaa”, Mari kiittelee.