Kasvutarinamme alkaa sodanaikaisesta Oulusta, Huovisen kotitalosta. Keltainen puutalo Kastellissa – tuntuu kuin se olisi ollut siellä aina. Puutalo oli Selman ja Matin kotitalo, jonka pirtinuunissa paistettiin leipomomme ensimmäiset leipomukset.

Selma tunnettiin oululaisten keskuudessa taidokkaana leipurina. Naapurit ja kaupunkilaiset toivat leivottavaksi omia raaka-aineitaan, kuten voita, sokeria ja kananmunia. Näistä leivottiin toiveiden mukaisia leipomuksia. Maineen kiiriessä pirtinuuni kävi nopeasti pieneksi ja kotitaloa laajennettiin leipomoksi. Myös henkilökunta asui leipomorakennuksessa ja aamuisin Selma herätteli henkilökuntaansa harjanvarren koputuksilla talon kattorakenteisiin.

Paljon on muuttunut vuosien kuluessa – lähes 90 vuoden mittaisen historiamme aikana. Toimintaperiaatteemme on kantanut alkuvuosilta näihin päiviin saakka. Leivomme edelleen perinteitä kunnioittaen, kädet sekä esiliinat sopivasti jauhoissa. Uskomme ensiluokkaisten leivonnaisten syntyvän aidoista mauista, laadukkaista raaka-aineista. Maku on asia, josta emme tingi. 

Asiakaslähtöisyys on edelleen vahvin kilpailuetumme. Asiakkaiden kohtaaminen on aidoimmillaan kivijalkamyymälöissämme, jotka ovat edelleen tärkein kanavamme oululaisen huulille. Intohimonamme on tuottaa makunautintoja, joista puhutaan sukupolvelta toiselle.

Investoimme nykyaikaisen, gluteenittoman leipomon Maikkulaan keväällä 2025

Tällä hetkellä käynnissä olevassa hankkeessa investoimme nykyaikaisen gluteenittoman leipomon Maikkulan leipomorakennuksemme yhteyteen. Kyseessä on investointi, jolla tuetaan yrityksen kasvua ja uudistumista. Hankkeemme on Euroopan Unionin osarahoittama ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Investoinnin kokonaisarvo on noin 500 000 €.

Tavoitteenamme on kehittää monipuolinen, mutta tehokkaasti hallittavissa oleva gluteenittomien tuotteiden tuotevalikoima. Investoinnin myötä gluteenittoman leipomon tuotantokapasiteetti kasvaa, koska pystymme hyödyntämään merkittävää synergiaa muun leipomotoimintamme kanssa. Synergiahyötyjä ovat toimipisteiden välillä kuljetusten vähentyminen, työvoiman hallinta ja muut keskittämisestä syntyvät hyödyt. Uudet energiatehokkaat leipomokoneet mahdollistavat tuotannon kasvun lisäämättä kuitenkaan olennaisesti ympäristökuormaa. Logistiikasta tulee vähemmän päästöjä, kun tuotantotoiminta keskitetään.

Gluteeniton leipomo on valmistunut maaliskuussa 2025 ja on suunniteltu vastaamaan kapasiteetiltaan kasvaviin tuotantomääriin. Investointi tukee yrityksemme kannattavan kasvun strategiaa: gluteenittoman leipomon avulla kasvatamme yrityksemme liikevaihtoa, mahdollistamme vientiä sekä lisäämme työpaikkoja Ouluun.

Hankkeen toimenpiteet kuuluvat uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman soveltamisalaan ja JTF Oikeudenmukaisen siirtymä toimintalinjalle. Kehittämisavustusta voidaan myöntää yrityksen kehittämistoimenpiteisiin. Kehittämistoimenpiteillä tarkoitetaan yrityksen liiketoimintaosaamisen, kansainvälistymisen, tuotteiden, palvelujen ja tuotantomenetelmien kehittämistä, hankkeiden valmistelua sekä muuta niihin rinnastettavaa yritystoiminnan merkittävää kehittämistä. Yrityksen kehittämisavustusta kehittämistoimenpiteisiin voidaan myöntää pienille ja keskisuurille yrityksille. Kehittämistoimenpiteisiin myönnettävän avustuksen määrä on enintään 40 prosenttia avustuksen perusteena olevista kustannuksista.

Hankkeen toteutusaika kestää 31.12.2025 saakka.