Gluteenittomat tuotteet valmistuvat meillä päivittäin, edelleen pitkälle käsityönä. Investoimme nykyaikaisen, gluteenittoman leipomon keväällä 2025 Maikkulan leipomorakennuksemme yhteyteen. Kyseessä on investointi, jolla tuetaan yrityksemme kasvua ja uudistumista. Tavoitteenamme on kehittää monipuolinen, mutta tehokkaasti hallittavissa oleva gluteenittomien tuotteiden tuotevalikoima. Investoinnin myötä gluteenittoman leipomon tuotantokapasiteetti kasvaa, koska pystymme hyödyntämään merkittävää synergiaa muun leipomotoimintamme kanssa. Synergiahyötyjä ovat toimipisteiden välillä kuljetusten vähentyminen, työvoiman hallinta ja muut keskittämisestä syntyvät hyödyt. Uudet energiatehokkaat leipomokoneet mahdollistavat tuotannon kasvun lisäämättä kuitenkaan olennaisesti ympäristökuormaa. Logistiikasta tulee vähemmän päästöjä, kun tuotantotoiminta keskitetään.

Gluteeniton leivonta on aivan omanlaisensa maailma. Gluteenittomien tuotteiden taikinat, niiden rakenteet sekä taikinan käsittely eroavat merkittävästi perinteisestä leivonnasta. Perinteisissä leivonnaisissa oleva gluteeni antaa leivälle ja viinerille niiden tunnusomaisen sitkon sekä rakenteen. Gluteenittomista tuotteista nämä ominaisuudet tietenkin puuttuvat ja gluteeni täytyykin usein korvata muulla tavoin.

Tavoitteenamme on saada gluteenittomat tuotteet niin maistuviksi, ettet tulevaisuudessa edes huomaisi syöväsi gluteenitonta leivonnaista. Osittain olemme tässä jo onnistuneet, sillä iso osa konditoriatuotteistamme ovatkin valmistettu täysin gluteenittomista raaka-aineista. Myös gluteenittomissa tuotteissamme pääraaka-aineena on maku.